Product Description

De Tekst

Bij horen hoort ook luisteren; je wilt dat anderen horen wat jij te vertellen hebt en anderen willen ook graag dat jij naar hen luistert. Bij communiceren is het niet alleen belangrijk dat we elkaar vertellen wat we denken en voelen, maar dat we elkaar ook verstaan. Verstaan is dan ook de interpretatie die wij hebben bij dit thema. De kern van dit lied is dat we willen leren spreken en luisteren. Zoals God ons leert, moeten we in de drukte van alledag bij het uitspreken van onze eigen gebeden en wensen, niet vergeten om open te staan voor onze naasten.

Dit lied roept ons op om met onze naasten in gesprek te gaan, het woord van God te verkondigen en te verspreiden zoals ook Jezus dat deed. Maar het is ook belangrijk om naar onze naasten te luisteren, wat hebben zij te zeggen? Wij willen niet alleen spreken, maar we willen echt ons best doen om te begrijpen wat de ander zegt en voelt. In dit lied vragen wij God om ons te leren elkaar te verstaan. Hiermee kunnen we werken aan een liefdevolle wereld.

De muziek

De melodie van het lied ligt goed in het gehoor en is eenvoudig mee te zingen. De uitdaging ligt in de ritmiek van de tekst; deze is syncopisch en bovendien niet ieder couplet hetzelfde.

De meerstemmigheid breidt zich steeds verder uit, maar belangrijke boodschappen worden kracht bijgezet door eenstemmigheid.

De bridge zorgt voor een afwisseling en legt met de krachtige melodie en harmonie de nadruk op de belangrijkste boodschap van dit lied: Heer, open onze harten om elkaar te verstaan.