I’ll Say A Prayer

//I’ll Say A Prayer
  • i'll say a prayer

I’ll Say A Prayer

24,99

In dit lied vragen wij God om ons te helpen te leven naar het voorbeeld van Jezus, zodat we kunnen werken aan een betere wereld. Diverse bekende Bijbelpassages waarin Jezus ons leert over vergeven, tolereren en zelf opstaan tegen onrechtvaardigheid worden beschreven. Het lied roept eenieder op om te leren van deze voorbeelden om zo samen tot een betere wereld te komen. In de bridge wordt God gevraagd om ons de kracht te geven om dit te bereiken, zoals hij Jezus de kracht gaf in Gethsemane. Het laatste couplet vertelt ons dat iedereen kan bijdragen, ongeacht je verleden, omdat niemand van ons zonder zonde is. Het roept ons op om niet te wachten, maar ons te laten inspireren door deze voorbeelden. Om uit te beelden dat uiteindelijk iedereen individueel kan kiezen om te leven zoals Hij, met de kracht van God, heeft elke stempartij apart de tekst; ik zal bidden, voor mijn naaste en voor mij.

Product Description

De Tekst

In I’ll Say A Prayer vragen wij God om ons te helpen te leven naar het voorbeeld van Jezus, zodat we kunnen werken aan een betere wereld. Diverse bekende Bijbelpassages waarin Jezus ons leert over vergeven, tolereren en zelf opstaan tegen onrechtvaardigheid worden beschreven. Het lied roept eenieder op om te leren van deze voorbeelden om zo samen tot een betere wereld te komen. In de bridge wordt God gevraagd om ons de kracht te geven om dit te bereiken, zoals hij Jezus de kracht gaf in Gethsemane. Het laatste couplet vertelt ons dat iedereen kan bijdragen, ongeacht je verleden, omdat niemand van ons zonder zonde is. Het roept ons op om niet te wachten, maar ons te laten inspireren door deze voorbeelden. Om uit te beelden dat uiteindelijk iedereen individueel kan kiezen om te leven zoals Hij, met de kracht van God, heeft elke stempartij apart de tekst; ik zal bidden, voor mijn naaste en voor mij.

I’ll Say A Prayer | Compositie

Het idee achter de compositie is om het karakter en de sfeer te realiseren van de Engelse koortradities, maar dit wel te vertalen naar eigentijdse jongerenkoren muziek. Zo zijn de melodieën in het werk rechttoe-rechtaan zoals in oud Engelse Hymnes (zonder syncopen zoals je die veel ziet bij jongerenkoren repertoire) maar is de harmonie op een aantal plaatsen juist moderner van aard (gericht op jongerenkoren).

De dynamische lijn in I’ll Say A Prayer is erg belangrijk. Het begint ingetogen met de dames die eenstemmig zingen over het leren vergeven, zoals Jezus die de zonden heeft vergeven van de vrouw die zijn voeten met haar tranen waste. In het tweede couplet breidt de dynamische lijn uit naar de mannen, en wordt wederom het voorbeeld van Jezus bezongen. De mannen en vrouwen zingen hier nog meerstemmig door elkaar heen. Dit symboliseert de zoektocht om in harmonie met elkaar te leven, ondanks de individuele verschillen. Iedere passage eindigt met I’ll Say A Prayer; deze tekst wordt door de stemgroepen na elkaar gezongen om muzikaal uit te beelden dat ieder voor zich kan kiezen om te bidden, voor zichzelf en voor zijn naaste, om samen tot een betere wereld te komen.

In de bridge wordt God om kracht gevraagd, zoals hij Jezus kracht gaf in Gethsemane, hier wordt wederom met verschillende zanglijnen en ritmes de vraag van ieder individu gesymboliseerd. In het laatste couplet komt het besef dat iedereen individueel de stap kan zetten om te komen tot een betere wereld waar mensen in harmonie met elkaar leven. Dit couplet wordt dan ook in harmonie samen gezongen, in plaats van met verschillende zanglijnen zoals in het tweede couplet, omdat de dames en heren homofoon het laatste couplet zingen.

I’ll Say A Prayer is absoluut een aanrader voor ieder koor!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “I’ll Say A Prayer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…