Down In The River To Pray

//Down In The River To Pray

Down In The River To Pray

24,99

“Down In The River To Pray” is zeer bekend, zeker sinds Alison Krauss en de film “O Brother, Where Art Thou” uit 2000 het populair hebben gemaakt. Toch blijft het lied een heus mysterie.

Categorie: Tag:

Product Description

“Down In The River To Pray” is zeer bekend, zeker sinds Alison Krauss en de film “O Brother, Where Art Thou” uit 2000 het populair hebben gemaakt. Toch blijft het lied een heus mysterie.

Onderzoek toont aan dat het lied werd geschreven door slaven in de 19e eeuw.
Anderen geloven dat het was afgeleid van een inheems Amerikaans lied dat was aangepast met Christelijke teksten.
Weer anderen beweren dat het geschreven was door George H. Allan in Nashville, Tennessee tijdens de slavernij en gepubliceerd was in een slaven songboek in 1867. De verschijning van “Down In The River To Pray“ in “Slave Songs of the United States” in 1867 wijst daar inderdaad op, maar toen had het lied nog een andere naam: “The Good Old Way”, toegeschreven aan George H. Allan, of “Come, Let Us All Go Down,” “Down To The River To Pray,” en uiteindelijk als “Down In The River To Pray.”

Maar toch, in de originele tekst smeken de slaven om naar een valley te gaan, niet naar een rivier… Maar welke vallei? Als George Allan een slaaf was zou je verwachten dat de vallei zich in Tennessee zou bevinden, waar heel veel valleien zijn. Zoals in het songboek te zien is, was “The Good Old Way” nummer 104 tussen een collectie van spirituals in Deel III van dat boek, waarin de herkomst van die liederen van de binnenlandse slaven Tennessee, Arkansas en de Mississippi rivier zijn. Dus, wellicht zijn zij de echte schrijvers van “Down In The River To Pray” en was George Allan gewoon een liedverzamelaar.

Bladmuziek

Het koorarrangement van Ronald Jansen is prachtig door zijn eenvoud. Het werk is geschreven voor een solostem met a capella ondersteuning van SATB.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Down In The River To Pray” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *